Warning: Undefined variable $ICBM in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/header_s.inc.php on line 27

Dan Köhl

Dan Köhl och elefanten Shiva på Skansen
Jag och elefanten Shiva på Skansen. Foto: Roger Schederin.

Jag växte upp nära Skansen i Stockholm, och vallades runt där av min mor i barnaåren. Av min syster som var lite djurtokig fick jag mina första undulater, och efter att ha sålt deras ungar till en djuraffär började jag jobba där i stället för att göra läxor på kvällarna.

Tonåren tillbringade jag som vallpojke på Gärdet i Stockholm, och efter att ha jobbat där som fåraherde och i Zooaffärer och lite på bondgård började jag 1976 en utbildning för djurskötare till djurparker

Jag ville jobba med vilda djur.

Samma höst åkte jag under praktikperioden fyra månader till Sri Lanka, för att studera arbetselefanter i sitt rätta element. Det var en spännande upplevelse för en sjuttonåring, och hemkommen 10 kg lättare och med ett eget litet Zoo i blodet visste jag nu att jag ville arbeta som elefantskötare.

Min egna lilla djurpark i kroppen botade Tropikavdelningen på Roslagstulls sjukhus, men viljan att jobba med elefanter kunde inte ens min far, trots sin motvilja till detta yrke, bota.

Bara Skansen i Stockholm kunde lindra denna passion, och där kom jag att bli i 18 år, tills Skansen sålde sina elefanter 1992.

Jag försökte faktiskt jobba med annat under några år, men folk ringde från djurparker och cirkusar och ville ha hjälp, och jag blev resande konsult i elefanter, och programmerare och webdesigner på deltid.

Den här webbplatsen har jag jobbat med sedan 1995, och till stor del utformat den tillsammna med dess besökare.www.elephant.se

Jag startade den här sajten 1995, mer om sajten på sidan om www.elephant.se

Andra websajter jag sköterFrågor eller kommentarer om Dan Köhl?

Denna websajt har utvecklats av mig och dess besökare sedan 1995.
Har du fråor eller kommentarer kring denna sida så skicka gärna mail till webmastern!


Sök mer information om: Dan Köhl:


Uppskattar du den här sajten?

Idealism är ett viktigt element i Internets utveckling och många försöker berika detta globala mastodont bibliotek med gratis information om elefanter. Lite feedback ger inspiration till ytterligare ansträngningar.

Tipsa någon om denna websajt

Skriv ett omdöme om sajten på Alexa!. Det hjälper också andra att hitta bra information!


Stöd denna sajt och berika din egen genom att länka till denna sida. Kopiera bara HTML texten i fönstret nedan och klistra in på din sajt. Du kan också använda banners och knappar för länken! Tack!


Om du föredrar att länka till en annan sida, gå dit, och en länk till sidan skapas längst ner.ActiveChannel
Boktips
Elefantpojken
av C Sloan Mer info? eller
Kolla priset på:
Adlibris | Bokus

Elefanter
av Barbara Taylor Mer info? eller
Kolla priset på:
Adlibris | Bokus

Warning: Undefined variable $ISBN3 in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/left_s.inc.php on line 323 Warning: Undefined variable $ISBN4 in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/left_s.inc.php on line 386 Warning: Undefined variable $ISBN5 in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/left_s.inc.php on line 451 Warning: Undefined variable $ISBN6 in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/left_s.inc.php on line 516 Warning: Undefined variable $ISBN7 in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/left_s.inc.php on line 581 Warning: Undefined variable $ISBN8 in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/left_s.inc.php on line 646 Warning: Undefined variable $ISBN9 in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/left_s.inc.php on line 711 Warning: Undefined variable $ISBN10 in /customers/6/2/a/elephant.se/httpd.www/inc/left_s.inc.php on line 774


reklam